**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

SMS zakazivanje termina za lične karte i pasoše

 

Zahvaljujući novom servisu SMS zakazivanje, koji je osmišljen u saradnji MUP Republike Srbije i firme LMG group, građani će ubuduće moći da putem svojih mobilnih telefona zakažu termine za izradu lične karte i pasoša.

 

Servis je dostupan u PU Novi Sad, PU Kragujevac, PU Novi Pazar kao i u PU za grad Beograd i to u sledećim policijskim stanicama: PS Novi Beograd, PS Savski Venac, PS Rakovica, PS Palilula, PS Voždovac i PS Vračar.

 

SMS-om do novih dokumenata

 

Servis se aktivira slanjem sms poruke sadržine MUP i JMBG na broj 2224. U tri jednostavna koraka. Ukupna cena sve tri sms poruke iznosi od 70 do 80 dinara. Korisnici će moći da zakažu termin za podnošenje dokumenata za izdavanje lične karte i pasoša, prateći jednostavna uputstva koja će dobiti nakon aktiviranja servisa, kroz povratne poruke koje dobijaju na svom mobilnom telefonu.

 

Servis podrazumeva mogućnost zakazivanja porodičnih spojenih termina, promene ili otkazivanja termina. Servis misli na Vas, i šalje vam poruku dan pre dobijenog termina da vas podseti i zatraži još jednom potvrdu vašeg dolaska.

 

Na ovaj način otvaramo još jednu mogućnost dobijanja termina, očekujemo da će se skratiti procedura za izdavanje ličnih i putnih isprava i izbeći gužve u policijskim stanicama. Za korisnike servisa, podrazumeva se jedan korak manje do dokumenata.

 

Za sve ostale građane kojima korišćenje mobilnog telefona nije zgodno, ostaju svi već do sada poznati načini zakazivanja termina.

 

Uputstvo za SMS zakazivanje za jednu osobu možete preuzeti ovde.

 

Uputstvo za SMS zakazivanje za više osoba možete preuzeti ovde.