Актуелно

Ситуација са пожаром који је захватио Стару планину знатно је повољнија

Oct 30, 2019
MУП

Београд

Број: 951/19

30. октобар 2019. године

Ситуација са пожаром који је захватио Стару планину знатно је повољнија него претходних дана, а на његовом гашењу ангажовано је око 200 људи, припадника Сектора за ванредне ситуације, Жандармерије, радника „Србијашума“ и мештана.

Пожаром који је захватио неприступачне терене на великој надморској висини и који се гаси на пет локација, нису угрожени становништво и насељена места.

На гашењу пожара ангажовани су ватрогасци-спасиоци из Пирота, Ниша, Димитровграда, Бабушнице, Зајечара, Лесковца, Смедерева, Панчева, Јагодине, Шапца и Крушевца.

И у Пчињком округу ситуација је повољнија него претходних дана, а на гашењу пожара на шест локација ангажовано је 100 ватрогасаца-спасилаца са 26 возила, из Врања, Београда, Новог Сада, Крагујевца, Краљева, Ваљева, Сремске Митровице, Ниша и Лесковца.

Троје старијих људи у околини Трговишта превентивно је евакуисано и за сада нема опасности по животе људи и њихову имовину.

Припадници Хеликоптерске јединце Министарства унутрашњих послова, који су јуче имали 34 налета, у приправности су и чекају повољније метео услове како би могли да се укључе у гашење пожара.