Актуелно

Марић: Нема угроженог становништва нити домаћинстава у пожару у месту Вражја глава на Старој планини

Oct 28, 2019
MУП

Зарад истинитог информисања јавности, начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић истакао је још једном да нема угроженог становништва нити домаћинстава у пожару, који је избио јуче око 13 часова у месту Вражја глава на Старој планини и чија је локализација још увек у току.

„У овом тренутку на интервенцији је  ангажовано 90 ватрогасаца – спасилаца  и више од 30 возила из Ватрогасно-спасилачких јединица Пирот, Димитровград, Бабушница, Ниш, Зајечар, Лесковац, Смедерево, Панчево и Београд. Гашење пожара отежава неприступачан терен и велика надморска  висина, јер је реч о преко 1.900 метара, док због велике задимљености и даље нема услова за гашење пожара из ваздуха, односно за ангажовање летелица“, рекао је Марић, напомињући да се непрекидно прате услови на терену.

Он је додао и да су припадници Сектора у контакту са колегама из Бугарске, с обзиром да је пожар избио на бугарској страни одакле се проширио на територију Републике Србије и да једна десетина од укупног пожара букти на територији наше земље.