Министарство

Државни секретари

МИЛОСАВ МИЛИЧКОВИЋ

Милосав Миличковић

Милосав Миличковић

Рођен је 4. јуна 1959. године.

Дипломирао је на Машинском факултету Универзитета у Београду. Звање магистра индустријског менаџмента стекао је на факултету „Унион“ у Београду.

Током рада у струци у привреди Раковице више пута је награђиван. Добитник је низа признања и награда из области машинства. Биран је за народног посланика и градског одборника у више наврата.

Био је члан скупштинских одбора:

  • Одбора за привреду, регионални развој, туризам и енергетику,
  • Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу,
  • Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације, као и члан више парламентарних делегација.

Оснивач је Српске напредне странке, члан њеног председништва, члан Главног одбора и потпредседник Градског одбора Београд.

На изборима 2012. године изабран је за председника Градске општине Раковица.

Активан је спортиста и носилац црног појаса у каратеу.

Мр Милосав Миличковић говори енглески језик.

У браку је са Снежаном.

 

БИЉАНА ПОПОВИЋ ИВКОВИЋ

Биљана Поповић Ивковић

Биљана Поповић Ивковић

Рођена је 5. априла 1972. године у Београду, где је похађала основну и средњу економску школу. Дипломирала је на Вишој економској школи, а потом на Факултету за пословне студије. Тренутно похађа мастер студије на Факултету организационих наука.

Своју каријеру започела је на Радио-телевизији Србије 1992. године, као хонорарни сарадник. Неколико година касније почиње са радом у  Јутарњем програму РТС-а. Две године касније прелази у Информативни програм РТС-а, где обавља новинарски, а касније и уреднички посао. Прелази на "Пинк" телевизију 2002. године а потом на "БК" телевизију где постаје уредник и водитељ централне информативне емисије „Телефакт“.  Кратко је радила на "Ентер ТВ", а после породиљске паузе наставља своју каријеру у области PR и маркетинга. 2010. године прелази на ТВ "Авала" као уредник специјализоване политичке емисије „Иза вести“и уредник у Информативном програму.

Напушта новинарство 2011. године и постаје консултант више компанија. Од 2012. до 2014. године била је саветник у Кабинету председника Народне скупштине Републике Србије, а од 2014. године до постављања на функцију државног секретара у Министарству унутрашњих послова била је начелник Одељења за медије и комуникације МУП-а Србије.

Током своје новинарске каријере пратила је готово све значајне догађаје, од парламентарних и председничких избора, ванредних догађаја, терористичких напада, елементарних непогода.

Завршила је и више специјализованих обука везаних за извештавање у ванредним околностима, као и  специјализовани програм Profil Public Relations, „Односи са медијима и наступи у јавности“.

Члан је Председништва Српске напредне странке.

Говори енглески језик.

Удата је и има ћерку.