Актуелно

Припадници МУП-а идентификовали су и привели више особа због сумње да су извршилe више различитих кривичних дела и прекршаја

17.03.2019.
MУП

Београд

Број: 217/19

17.3.2019.године

Припадници Министарства унутрашњих послова идентификовали су и привели више особа због сумње да су извршилe више различитих кривичних дела и прекршаја током синоћњег насилног упада присталица опозиционог Савеза за Србију у зграду Радио-телевизије Србије и током данашњег скупа испред зграде Председништва Србије. 

Због сумње да су синоћ унели моторну тестеру у зграду РТС-а и махали њом пред запосленима у овој медијској кући приведени су М.Ч. (1977) и М.П. (1976).

Полиција је привела и У.С. (1994) који се сумњичи да је синоћ разбио стакло на улазу у зграду Радио-телевизије Србије.

Такође, због напада на овлашћено службено лице приведени су А. Н. (1984), В. Ј. (1976) и М.М. (1995). Они се сумњиче да су синоћ, у згради РТС-а, физички насрнули на полицијске службенике и нанели им више удараца.

Приведен је и С.С. (1992) који је, како се сумња, данас на углу улица краља Милана и кнеза Милоша физички насрнуо на полицијског службеника. О свему су обавештена надлежна тужилаштва, као и судије за прекршаје.