Aktuelno

Uhapšeni osumnjičeni zbog trgovine uticajem i zloupotrebe službenog položaja

11.04.2022.
MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odelјenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog  tužilaštva u Nišu, uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo trgovina uticajem i jednu zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj.

Krivične prijave u redovnom postupku biće podnete protiv šezdesetčetvorogodišnje lekarke zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja i protiv dvadesetpetogodišnjeg muškarca zbog sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave. 

Uhapšeni su Lj. N. (1995) i S. K. (1982) zaposlene u Gradskom zavodu za plućne bolesti i tuberkulozu Beograd, M. R. R. (1999), kao  i J. R. (1960) medicinska sestra Doma zdravlјa Stari grad u Beogradu .
 
Kako se sumnja, Lj. N. je preko S. K. uticala na J. R. da u službene evidencije Doma zdravlјa Stari grad unese podatak da je vakcinom protiv „kovid-19“ imunizovan jedan muškarac, iako nije, za šta je Lj. N. od supruge tog muškarca M.R.R. primila 24.000 dinara. 

Takođe, Lj. N. je uticala i na šezdesetčetvorogodišnju lekarku u Gradskom zavodu za plućne bolesti i tuberkulozu Beograd da izda dokument o pregledu dvadesetpetogodišnjeg muškarca, iako nije bio na pregledu, kako bi dobio Potvrdu o privremenoj sprečenosti za rad i tako opravdao nedolazak na posao.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.