Откривено спомен–обележје у знак сећања на припаднике МУП-а у Улици Омладинских бригада у Новом Београду

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, након церемоније откривања споменика, истакао је да више од два века полицијски службеници својим животима штите народ и земљу и нагласио да је њихова дужност и обавеза да дају најбоље од себе за сигуран и известан сутрашњи дан, мирно детињство наше деце и да испуне очекивања грађана...

Обавештење

 • 23.05.2018. | 14.12

  У склопу припрема и одржавања централне манифестације прославе  Дан Министарства унутрашњих послова у суботу 26. маја и недељу 27. маја биће измењен режим саобраћаја у зони Трга Николе Пашића, Булевара краља Александра и улицама Kраља Милана, Косовској, Кнеза Милоша и Таковској.

  Саобраћај ће у суботу 26.маја бити обустављен од 18 до 23 сата, а у недељу 27. маја од 8 до 15 часова.

  У том временском интервалу за саобраћај ће бити затворене улице Трг Николе Пашића од Теразија до Улице кнеза Милоша у оба смера, Дечанска улица од тунела до Трга Николе Пашића, Булевар краља Александра од Улице кнеза Милоша до Београдске улице у оба смера и од Београдске улице до Рузвелтове улице само десна коловозна трака.

  Такође, саобраћај ће бити обустављен и у Београдској улици од Улице Илије Гарашанина до Булевара краља Александра у оба смера, Улица кнеза Милоша од Таковске до Немањине у оба смера, Таковска улица од Улице 27. марта до Улице кнеза Милоша у оба смера и Улица краља Милана од Теразија до Славије у оба смера.

  У суботу 26. маја од 18 часова биће забрањено паркирање возила и биће  уклоњени аутомобили на паркингу Трга Николе Пашића на углу са Влајковићевом улицом.

  Такође, у недељу 27. маја од поноћи до завршетка централне манифестације Дана Министарства унутрашњих послова биће забрањено паркирање и биће уклоњени аутомобили на паркинг простор на углу Трга Николе Пашића и Влајковићеве улице, десна страна паркинга Влајковићеве улице и паркинг простор у Косовској улици од Влајковићеве до Таковске улице.

  Прослава Дана Министарства унутрашњих послова биће одржана у недељу 27. маја различитим активностима на више локација у Београду. Централна манифестација биће одржана у 12 часова испред Дома народне Скупштине Републике Србије.