Aktuelno

Pristupanje Srbije Evropskoj bazi podataka saobraćajnih nezgoda (CARE) krupan korak

01.12.2023.
Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević ocenio je da je pristupanje Republike Srbije Evropskoj bazi podataka saobraćajnih nezgoda (CARE), krupan korak u ostvarenju glavnog cilјa Strategije bezbednosti saobraćaja – da budemo među 10 najbezbednijih evropskih zemalјa...

Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević ocenio je da je pristupanje Republike Srbije Evropskoj bazi podataka saobraćajnih nezgoda (CARE),  krupan korak u ostvarenju glavnog cilјa Strategije bezbednosti saobraćaja – da budemo među 10 najbezbednijih evropskih zemalјa.

Lakićević je na skupu Transportne zajednice u Beogradu rekao da je ponosan na činjenicu da je Republika Srbija lider na Zapadnom Balkanu kada je reč o ispunjenosti mera iz Akcionog plana za bezbednost saobraćaja i implementacije direktiva Evropske unije.

Istakao je da je opredelјenje Vlade Republike Srbije da upravlјa bezbednošću saobraćaja na strateškom nivou i da koordinira aktivnosti svih subjekata bezbednosti saobraćaja.
„Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviće da daje svoj maksimum kako bi naši putevi bili što bezbedniji. Saobraćajna policija svakog dana i u svim vremenskim uslovima delovaće preventivno na učesnike u saobraćaju da ne čine prekršaje, ali će i preduzimati represivne mere protiv onih koji činjenjem prekršaja ugrožavaju sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju“, kazao je Lakićević.

Načelnik Uprave saobraćajne policije u ime ministra unutrašnjih poslova, Bratislava Gašića, čestitao je svim organizacijama koje su doprinele da Republika Srbija bude prva zemlјa Zapadnog Balkana koja je pristupila pomenutoj bazi podataka.

Zahvalio se Transportnoj zajednici i Evropskoj komisiji koje su prepoznale uloženi trud i napore naše zemlјe u oblasti transportne politike. Na svečanosti koja je održana u Beogradu prisustvovali su predstavnici Evropske komisije, Transportne zajednice, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Agencije za bezbednost saobraćaja, Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, kao i drugih relevantnih institucija koje se bave bezbednošću saobraćaja.