Актуелно

Приступање Србије Европској бази података саобраћајних незгода (CARE) крупан корак

01.12.2023.
Начелник Управе саобраћајне полиције Славиша Лакићевић оценио је да је приступање Републике Србије Европској бази података саобраћајних незгода (CARE), крупан корак у остварењу главног циља Стратегије безбедности саобраћаја – да будемо међу 10 најбезбеднијих европских земаља...

Начелник Управе саобраћајне полиције Славиша Лакићевић оценио је да је приступање Републике Србије Европској бази података саобраћајних незгода (CARE),  крупан корак у остварењу главног циља Стратегије безбедности саобраћаја – да будемо међу 10 најбезбеднијих европских земаља.

Лакићевић је на скупу Транспортне заједнице у Београду рекао да је поносан на чињеницу да је Република Србија лидер на Западном Балкану када је реч о испуњености мера из Акционог плана за безбедност саобраћаја и имплементације директива Европске уније.

Истакао је да је опредељење Владе Републике Србије да управља безбедношћу саобраћаја на стратешком нивоу и да координира активности свих субјеката безбедности саобраћаја.
„Министарство унутрашњих послова наставиће да даје свој максимум како би наши путеви били што безбеднији. Саобраћајна полиција сваког дана и у свим временским условима деловаће превентивно на учеснике у саобраћају да не чине прекршаје, али ће и предузимати репресивне мере против оних који чињењем прекршаја угрожавају себе, али и друге учеснике у саобраћају“, казао је Лакићевић.

Начелник Управе саобраћајне полиције у име министра унутрашњих послова, Братислава Гашића, честитао је свим организацијама које су допринеле да Република Србија буде прва земља Западног Балкана која је приступила поменутој бази података.

Захвалио се Транспортној заједници и Европској комисији које су препознале уложени труд и напоре наше земље у области транспортне политике. На свечаности која је одржана у Београду присуствовали су представници Европске комисије, Транспортне заједнице, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Агенције за безбедност саобраћаја, Јавног предузећа „Путеви Србије“, као и других релевантних институција које се баве безбедношћу саобраћаја.