Актуелно

Делегација Републике Србије на 91. заседању Генералне скупштине Интерпола

02.12.2023.
Помоћник директора полиције Миомир Пајић предводио је делегацију Републике Србије на 91. заседању Генералне скупштине Интерпола које је, од 28. новембра до 1. децембра, одржано у Бечу...

Помоћник директора полиције Миомир Пајић предводио је делегацију Републике Србије на 91. заседању Генералне скупштине Интерпола које је, од 28. новембра до 1. децембра, одржано у Бечу.

На маргинама заседања, делегација Републике Србије одржала је низ билатералних састанака, укључујући и састанак са директором Савезне полиције Републике Аустрије Францом Руфом, са којим је разговарано о спречавању ирегуларних миграција и кријумчарења људи. Директор аустријске полиције посебно је похвалио активности и резултате српске полиције на границама са Мађарском и Бугарском.

Помоћник директора полиције Пајић састао се и са председником Интерпола Ахмедом Насером Ал Раисијем са којим је разговарао о даљем унапређењу већ добро успостављене сарадње, као и о значају ширења мреже регионалних бироа Интерпола.

Генерална скупштина Интерпола одржана је у светлу обележавања стогодишњице постојања ове најстарије и највеће полицијске организације.