Актуелно

Стефановић: Сарадња полиција Србије и Француске једна од најинтензивнијих

26.09.2019.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и новоименовани амбасадор Републике Француске Жан Луј Фалкони разговарали су данас у Београду о досадашњој сарадњи и унапређењу односа у области унутрашњих послова...

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и новоименовани амбасадор Републике Француске Жан Луј Фалкони разговарали су данас у Београду о досадашњој сарадњи и унапређењу односа у области унутрашњих послова.

Стефановић је истакао да је сарадња полиција Србије и Француске једна од најинтензивнијих и да у њеној успешној реализацији учествују многе организационе јединице Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Такође, министар је рекао да наша земља подржава спровођење француско-немачке иницијативе о контроли лаког и малокалибарског наоружања на простору Западног Балкана и истакао да је српска полиција до сада уништила више од 126.000 комада оружја.

Стефановић и Фалкони су разговарали и о сарадњи у борби против нарко-трафикинга, тероризма и ирегуларних миграција.

Амбасадор Фалкони је истакао задовољство досадашњом сарадњом Србије и Француске у области унутрашњих послова и рекао да његова земља подржава Србију у европским интеграцијама.