Актуелно

Чаушић: Република Српска увек може да се ослони на подршку Сектора за ванредне ситуације

27.12.2023.
Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Републике Србије и начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић и командант Хеликоптерске јединице Министарства унутрашњих послова Ненад Недић одржали су данас билатерални састанак са вршиоцем дужности директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске Борисом Трнинићем и директором Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобаном Кустурићем...

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Републике Србије и начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић и командант Хеликоптерске јединице Министарства унутрашњих послова Ненад Недић одржали су данас билатерални састанак са вршиоцем дужности директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске Борисом Трнинићем и директором Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобаном Кустурићем.

Састанак руководиоца надлежних служби одржан је у циљу разматрања модалитета сарадње у 2024. години, а нарочито током летњих месеци када постоји велика опасност за избијање великих шумских пожара и пожара на отвореном простору.

Чаушић је истакао да Република Српска увек може да се ослони на подршку Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије и да ћемо, с обзиром на значајно унапређене капацитете којима располажемо, увек изаћи у сусрет Републици Српској и пружити помоћ кад год је потребно.

Додао је да ће се наставити интензивна сарадња надлежних служби кроз реализацију заједничких обука и вежби, а у циљу унапређења координације и заједничког одговора на потенцијалне опасности.

Представници надлежних служби Републике Српске захвалили су се на помоћи коју је Република Србија увек пружала Републици Српској и изразили задовољство што ће досадашња успешна сарадња у предстојећој години бити подигнута на још виши ниво.