Aktuelno

Vulin: Ne može EU da sedi na dve stolice i da traži da se Srbija uskladi sa njenom politikom, a da podržava Prištinu da bude član SE

14.05.2022.
"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pažlјivo prati izjave evropskih zvaničnika, a posebno predstavnika Vlade Savezne Republike Nemačke i zato ga molim da ne pokušava da nađe opravdanje za nediplomatski stav gospodina Saracina...

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pažlјivo prati izjave evropskih zvaničnika, a posebno predstavnika Vlade Savezne Republike Nemačke i zato ga molim da ne pokušava da nađe opravdanje za nediplomatski stav gospodina Saracina.
 
Izjaviti u Prištini da takozvano Kosovo treba da bude član Saveta Evrope, a u Beogradu pričati o evropskoj perspektivi Srbije je licemerno koliko i uvredlјivo.

Ne treba da čekamo još dvadeset godina da bi znali da nas Evropska unija neće i da će za Šiptare biti odvojeno posebno mesto bez obzira koliko puta pogazili reč i odbili da sprovedu dogovoreno. Nema mesta u Savetu Evrope i za državu Srbiju i za teritoriju Kosovo i Metohija pod privremenom upravom Ujedinjenih nacija. Često iz Evropske unije stignu upozorenja da Srbija  ne može da sedi na dve stolice, sada neka svoju mudrost isprobaju na sebi, ne može Evropska unija da sedi na dve stolice i da traži da se Srbija uskladi sa njenom politikom, a u isto vreme da podržava Prištinu da bude član Saveta Evrope.

Neka se Evropska unija opredeli, od njenog opredelјenja zavise i mnoge naše odluke", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin komentarišući stav izaslanika nemačke vlade za Zapadni Balkan Manuela Saracina da je stav Nemačke jasan i da je takozvano Kosovo u srcu Evrope i da pripada Savetu Evrope.