Aktuelno

Ministar Vulin održao predavanje studentima završne godine Kriminalističko-policijskog univerziteta

16.05.2022.
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin održao je danas predavanje studentima završne godine Kriminalističko-policijskog univerziteta i prisustvovao izvođenju praktične vežbe studenata KPU...

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin održao je danas predavanje studentima završne godine Kriminalističko-policijskog univerziteta i prisustvovao izvođenju praktične vežbe studenata KPU.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, nakon predavanja na temu „Izazovi i suprotstavlјanja savremenim oblicima kriminaliteta“, poručio je studentima da iz Kriminalističko-policijskog univerziteta treba da izađu prvenstveno kao dobri i čestiti lјudi i kao sposobni, ozbilјni i odgovorni kadrovi, koji će svojim radom i znanjem dati pun doprinos u očuvanju sigurnosti i bezbednosti države i svih njenih građana.

„Kao što je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio da će država u narednom periodu intenzivno ulagati u obrazovanje naše dece i mladih sa posebnim akcentom na razvijanje dualnog obrazovanja, tako i Ministarstvo unutrašnjih poslova ostaje opredelјeno da nastavi sa ulaganjem u razvoj  Kriminalističko-policijskog univerziteta i formiranjem stručnih i profesionalnih kadrova koji će umeti da pruže adekvatan i pravovremeni  odgovor na sve savremene bezbednosne izazove", istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je podvukao da će studenti KPU uvek imati prioritet prilikom zapošlјavanja u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

„Uz punu podršku državnog vrha i predsednika Aleksandra Vučića i dalјe ćemo ulagati u razvoj i napredak policije, i to prvenstveno kroz ulaganje u lјude, kadrove. Naša velika potreba je da formiramo obrazovane, stručne kadrove koji će se posvetiti borbi protiv svih vidova kriminala i na taj način pružiti najbolјu zaštitu svim građanima Republike Srbije“, poručio je studentima ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

„Država je tu da vam da najbolјe uslove za obrazovanje i rad, da vam da svoje poverenje da ćete brinuti o našim građanima i da ćete čuvati njihovu bezbednost. Država je tu da vam obezbedi posao, u skladu sa obrazovanjem i činom, a vi to poverenje nikad ne smete prokockati i proneveriti. Učinite sve da kroz svoj budući rad opravdate ukazano poverenje i zadobijete poštovanje običnih  lјudi", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Rektor Kriminalističko-policijskog univerziteta prof. dr Zoran Đurđević istakao je da u ovoj visokoškolskoj ustanovi studentima predaju izuzetni i posvećeni profesori, privrženi policijskoj profesiji i studentima, kao i da je strateški cilј KPU da pruži svu podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova u obrazovanju i formiranju najbolјih kadrova. Rektor Kriminalističko-policijskog univerziteta zahvalio se ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu za svu pomoć i podršku koju KPU dobija.

Takođe, ovom prilikom, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je praktičnoj vežbi pod nazivom „Hapšenje pripadnika organizovane kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem narkotika“, a koju su uspešno izveli studenti stručne grupe za kriminalistiku sa četvrte godine Kriminalističko-policijskog univerziteta.