Aktuelno

Čaušić: Republika Srpska uvek može da se osloni na podršku Sektora za vanredne situacije

27.12.2023.
Vršilac dužnosti pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić i komandant Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Nenad Nedić održali su danas bilateralni sastanak sa vršiocem dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske Borisom Trninićem i direktorom Helikopterskog servisa Republike Srpske Bobanom Kusturićem...

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić i komandant Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Nenad Nedić održali su danas bilateralni sastanak sa vršiocem dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske Borisom Trninićem i direktorom Helikopterskog servisa Republike Srpske Bobanom Kusturićem.

Sastanak rukovodioca nadležnih službi održan je u cilјu razmatranja modaliteta saradnje u 2024. godini, a naročito tokom letnjih meseci kada postoji velika opasnost za izbijanje velikih šumskih požara i požara na otvorenom prostoru.

Čaušić je istakao da Republika Srpska uvek može da se osloni na podršku Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i da ćemo, s obzirom na značajno unapređene kapacitete kojima raspolažemo, uvek izaći u susret Republici Srpskoj i pružiti pomoć kad god je potrebno.

Dodao je da će se nastaviti intenzivna saradnja nadležnih službi kroz realizaciju zajedničkih obuka i vežbi, a u cilјu unapređenja koordinacije i zajedničkog odgovora na potencijalne opasnosti.

Predstavnici nadležnih službi Republike Srpske zahvalili su se na pomoći koju je Republika Srbija uvek pružala Republici Srpskoj i izrazili zadovolјstvo što će dosadašnja uspešna saradnja u predstojećoj godini biti podignuta na još viši nivo.