Aktuelno

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić u susretu s hrabrim porodicama i uspešnim đacima tokom obeležavanja Božića

07.01.2024.
Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić danas je iskazao svoje poštovanje i podršku hrabrim članovima Ministarstva unutrašnjih poslova, poput porodice Sanje Jovanović, majke petoro dece i pripadnika niškog Odelјenja Žandarmerije, kao i odličnim učenicima Sofiji Tmušić i Dušanu Krstiću, čestitajući im na izuzetnim dostignućima u Srednjoj školi unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović" u Sremskoj Kamenici.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić ugostio je danas u sedištu Ministarstva porodicu Sanje Jovanović, pripadnice niškog Odreda Žandarmerije, majku petoro dece koji su bili položajnici na obeležavanju Božića u ministarstvu.

Uz Sanju i njenu porodicu, obeležavanju Božića prisustvovali su i Sofija Tmušić i Dušan Krstić, učenici sa najbolјim uspehom u Srednjoj školi unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ u Sremskoj Kamenici.

Ministar Gašić istakao je da je ponosan što su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, uz sve vrline koje ih krase i predanosti u zaštiti građana i države Srbije, pre svega porodični lјudi.

„Porodica je najveće blago, a vi ste Sanja bogata žena. Ministarstvo unutrašnjih poslova je jedna velika kuća, velika porodica i ponosni smo na hrabre i odvažne žene koje ga čine. Vaša hrabrost ne ogleda se samo u poslu kojim se bavite, vi ste heroj svoje porodice“, kazao je ministar Gašić, koji je petočlanoj porodici Sanje Jovanović poželeo zdravlјe, sreću i napredak.

Učenicima Srednje škole unutrašnjih poslova, Sofiji i Dušanu, ministar je čestitao na postignutim rezultatima i poželeo još puno uspeha u dalјem školovanju.

„Vi ste bogatstvo i budućnost Ministarstva unutrašnjih poslova. Odvažnošću, lјubavlјu prema bližnjima i zajedništvom čuvajmo srpski narod i našu Srbiju u svim iskušenjima“, poručio je Gašić.

Ministar Gašić poželeo je i svim pravoslavnim vernicima i svim pripadnicima ovog ministarstva koji slave po julijanskom kalendaru da u miru, lјubavi i slozi proslave najradosniji hrišćanski praznik – dan rođenja Hristovog.

„Neka vaši domovi budu ispunjeni lјubavlјu i blagostanjem i da sa svojim bližnjima, u radosti i veselјu, i u duhu pravoslavne vere i tradicije, proslavite ovaj najradosniji dan. Mir Božiji – Hristos se rodi!“, poručio je ministar Gašić.

Obeležavanju Božića u Ministarstvu unutrašnjih poslova prisustvovao je i vladika Stefan koji je preneo blagoslov Nјegove Svetosti Patrijarha srpskog Porfirija i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova poželeo mir i sreću i da sa velikom predanošću nastave da služe svom narodu.