Aktuelno

Ministar Gašić obišao sedmoricu policajaca koji su povređeni tokom protesta koje predvodi lista „Srbija protiv nasilјa“

25.12.2023.
Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je kasno sinoć u Urgentnom centru sedmoricu policajaca koji su povređeni tokom pokušaja učesnika protesta koje predvodi lista „Srbija protiv nasilјa“ da nasilno uđu u zgradu Skupštine grada Beograda...

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je kasno sinoć u Urgentnom centru sedmoricu policajaca koji su povređeni tokom pokušaja učesnika protesta koje predvodi lista „Srbija protiv nasilјa“ da nasilno uđu u zgradu Skupštine grada Beograda.

Ministar im se tom prilikom zahvalio na istrajnosti, strplјenju i profesionalizmu kojim čuvaju mir i bezbednost građana i štite zakone Republike Srbije.

„Mnogi ne bi trpeli ono što ste vi podneli večeras kako bi odbranili pokušaj nasilnog upada u zgradu gradske Skupštine. Mržnja kojom su jurišali ka vama je nezamisliva, a napadi na policajce koji štite zakone Republike Srbije su nedopustivi. Vi ste nečija braća, sinovi, očevi, a to niko od onih koji propagiraju nasilјe ne uzima u obzir. Hvala vam jer država Srbija može da računa na vas, a posebno na tome jer naši građani znaju da ste vi ta nepremostiva prepreka svakom zlu, obesti i nasilјu koji prete da ugroze njihovu bezbednost. Jer znaju da ste spremni i nepokoleblјivi u zaštiti svojih građana, svoje države i njenih institucija“, poručio je povređenim pripadnicima MUP-a ministar Gašić.

Neposredno pre obilaska povređenih policajaca u Urgentnom centru ministar je obišao i njihove kolege u centru grada koji su angažovani na očuvanju javnog reda i mira i  zaštiti državnih institucija.