Актуелно

Mинистар Гашић обишао седморицу полицајаца који су повређени током протеста које предводи листа „Србија против насиља“

25.12.2023.
Министар унутрашњих послова Братислав Гашић обишао је касно синоћ у Ургентном центру седморицу полицајаца који су повређени током покушаја учесника протеста које предводи листа „Србија против насиља“ да насилно уђу у зграду Скупштине града Београда...

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић обишао је касно синоћ у Ургентном центру седморицу полицајаца који су повређени током покушаја учесника протеста које предводи листа „Србија против насиља“ да насилно уђу у зграду Скупштине града Београда.

Министар им се том приликом захвалио на истрајности, стрпљењу и професионализму којим чувају мир и безбедност грађана и штите законе Републике Србије.

„Многи не би трпели оно што сте ви поднели вечерас како би одбранили покушај насилног упада у зграду градске Скупштине. Мржња којом су јуришали ка вама је незамислива, а напади на полицајце који штите законе Републике Србије су недопустиви. Ви сте нечија браћа, синови, очеви, а то нико од оних који пропагирају насиље не узима у обзир. Хвала вам јер држава Србија може да рачуна на вас, а посебно на томе јер наши грађани знају да сте ви та непремостива препрека сваком злу, обести и насиљу који прете да угрозе њихову безбедност. Јер знају да сте спремни и непоколебљиви у заштити својих грађана, своје државе и њених институција“, поручио је повређеним припадницима МУП-а министар Гашић.

Непосредно пре обиласка повређених полицајаца у Ургентном центру министар је обишао и њихове колеге у центру града који су ангажовани на очувању јавног реда и мира и  заштити државних институција.