Aktuelno

Novi vatrogasni dom u Knjaževcu

28.12.2023.
Vršilac dužnosti pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije i načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić položio je danas kamen temelјac za izgradnju novog objekta Vatrogasno-spasilačkog odelјenja Knjaževac.

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije i načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić položio je danas kamen temelјac za izgradnju novog objekta Vatrogasno-spasilačkog odelјenja Knjaževac.

Čaušić je rekao da polaganje kamena temelјca za ovaj objekat predstavlјa krunu najuspešnije godine Sektora za vanredne situacije kada su u pitanju kapitalne investicije.

Zahvalio se predsedniku Republike, Vladi Srbije i ministru unutrašnjih poslova na podršci koju će, kako je rekao, vatrogasci-spasioci opravdati još efikasnijim radom u zaštiti građana prilikom vanrednih događaja.

„Ove godine rekonstruisano je 30 objekata, počeli smo kapitalne projekte izgradnje vatrogasnih objekata tamo gde naši vatrogasci-spasioci nisu imali pristojne  uslove rada“, kazao je Čaušić.

Precizirao je da su izgrađeni vatrogasno-spasilački objekti u  Aleksandrovcu, Aleksincu, Trgovištu, i da je pored Knjaževca započeta izgradnja objekata i u Velikom Gradištu i Negotinu.

Dodao je da se uskoro završava objekat u Kuli, da počinje izgradnja objekata na Zlatiboru, kao i da je u toku izgradnja objekata sedišta Sektora za vanredne situacije u Beogradu i  Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu.

Govoreći o objektu koji će biti izgrađen u Knjaževcu, Čaušić je rekao da mu je izuzetna čast da u ime ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića postavi kamen temelјac.

Naglasio je da će izgradnjom ovog objekta biti značajno unapređeni uslovi rada vatrogasaca-spasilaca u ovom mestu i bezbednost građana.

Dugogodišnji načelnik Odelјenja za vanredne situacije u Zaječaru, Branislav Matić, kome je Čaušić danas uručio rešenje o penzionisanju, istakao je da je srećan i ponosan što svoj radni vek završava polaganjem kamena temelјca za novi vatrogasni objekat u Knjaževcu.

Matić, koji je svoj profesionalni život posvetio zaštiti građana i vatrogasno- spasilačkoj službi, zahvalio se ministru Gašiću, načelniku Čaušiću i predsedniku opštine Knjaževac na tome što će ovaj grad konačno dobiti vatrogasno-spasilački objekat kakav zaslužuje.

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić istakao je da će novi objekat značiti mnogo za bezbednost svih meštana ove opštine i da će požrtvovani vatrogasci, koji nisu imali adekvatne uslove rada, a u svim situacijama bili uz građane, sa novim objektom i novom opremom biti još efikasniji i brži.