Актуелно

Нови ватрогасни дом у Књажевцу

28.12.2023.
Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Републике Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић положио је данас камен темељац за изградњу новог објекта Ватрогасно-спасилачког одељења Књажевац.

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Републике Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић положио је данас камен темељац за изградњу новог објекта Ватрогасно-спасилачког одељења Књажевац.

Чаушић је рекао да полагање камена темељца за овај објекат представља круну најуспешније годинe Сектора за ванредне ситуације када су у питању капиталне инвестиције.

Захвалио се председнику Републике, Влади Србије и министру унутрашњих послова на подршци коју ће, како је рекао, ватрогасци-спасиоци оправдати још ефикаснијим радом у заштити грађана приликом ванредних догађаја.

„Ове године реконструисано је 30 објеката, почели смо капиталне пројекте изградње ватрогасних објеката тамо где наши ватрогасци-спасиоци нису имали пристојне  услове рада“, казао је Чаушић.

Прецизирао је да су изграђени ватрогасно-спасилачки објекти у  Александровцу, Алексинцу, Трговишту, и да је поред Књажевца започета изградња објеката и у Великом Градишту и Неготину.

Додао је да се ускоро завршава објекат у Кули, да почиње изградња објеката на Златибору, као и да је у току изградња објеката седишта Сектора за ванредне ситуације у Београду и  Управе за ванредне ситуације у Крагујевцу.

Говорећи о објекту који ће бити изграђен у Књажевцу, Чаушић је рекао да му је изузетна част да у име министра унутрашњих послова Братислава Гашића постави камен темељац.

Нагласио је да ће изградњом овог објекта бити значајно унапређени услови рада ватрогасаца-спасилаца у овом месту и безбедност грађана.

Дугогодишњи начелник Одељења за ванредне ситуације у Зајечару, Бранислав Матић, коме је Чаушић данас уручио решење о пензионисању, истакао је да је срећан и поносан што свој радни век завршава полагањем камена темељца за нови ватрогасни објекат у Књажевцу.

Матић, који је свој професионални живот посветио заштити грађана и ватрогасно- спасилачкој служби, захвалио се министру Гашићу, начелнику Чаушићу и председнику општине Књажевац на томе што ће овај град коначно добити ватрогасно-спасилачки објекат какав заслужује.

Председник општине Књажевац Милан Ђокић истакао је да ће нови објекат значити много за безбедност свих мештана ове општине и да ће пожртвовани ватрогасци, који нису имали адекватне услове рада, а у свим ситуацијама били уз грађане, са новим објектом и новом опремом бити још ефикаснији и бржи.