Aktuelno

Izaslanik predsednika Srbije i ministar policije Vulin: RS je naš spolјnopolitički prioritet

28.11.2021.
Izaslanik predsednika Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, nakon svečane ceremonije otvaranja graničnog prelaza i saobraćaja preko mosta Bratolјub koji povezuje dve opštine Ljuboviju i Bratunac, istakao je da je Republika Srpska spolјnopolitički prioritet Srbije i da će Srbija učiniti sve da Srpska bude sigurna i uspešna...

Izaslanik predsednika Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, nakon svečane ceremonije otvaranja graničnog prelaza i saobraćaja preko mosta Bratolјub koji povezuje dve opštine Ljuboviju i Bratunac, istakao je da je Republika Srpska spolјnopolitički prioritet Srbije i da će Srbija učiniti sve da Srpska bude sigurna i uspešna.

„Republika Srbija u skladu sa svojim obavezama i međunarodnim pravom poštuje suverenitet Bosne i Hercegovine, ali isto tako, Srpsku doživlјava kao svoj spolјnopolitički prioritet. Mi Bosnu i Hercegovinu poštujemo, ali Republiku Srpsku iskreno volimo  i učinićemo sve da Srpska bude sigurna, zaštićena i da bude uspešna. Ne može biti uspešna BiH, ako nema uspešne RS.

BiH je sastavlјena od tri naroda, dva entiteta i ne može ni jedan narod, ni jedan entitet da se posmatra kao rušilački ili da se potcenjuje ili da se smatra nečim lošim. Republika Srbija kao garant Dejtonskog sporazuma će učiniti sve da se Dejton zaista sačuva i sprovodi. Drina je granica onoliko koliko mi želimo da bude granica. To znači koliko mi budemo više radili i koliko se budemo više povezivali, više budemo ekonomski ulagali, toliko će biti manje granica. Drina nas spaja, ona nas povezuje", istakao je ministar Vulin.

„Oni koji su ćutali kad Alјbin Kurti govori o velikoj Albaniji, treba  da budu još tiši kada mi Srbi  govorimo o potrebi da se povezujemo i da živimo jedni za druge. Ono što, dopustite Šiptarima, nećete moći da zabranite Srbima", poručio je izaslanik predsednika Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin nakon otvaranja graničnog prelaza i puštanja u rad most „Bratolјub“.