Aktuelno

Direktor srpske policije zahvalio se Nacionalnoj kriminalističkoj agenciji Velike Britanije na podršci koju pruža Direkciji policije

07.11.2019.
Direktor policije Vladimir Rebić razgovarao je u Londonu sa direktorom Nacionalne kriminalističke agencije (NCA) Velike Britanije Stivom Smartom o nastavku i unapređenju saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala, krijumčarenja narkotika, visokotehnološkog i finansijskog kriminala...

Direktor policije Vladimir Rebić razgovarao je u Londonu sa direktorom Nacionalne kriminalističke agencije (NCA) Velike Britanije Stivom Smartom o nastavku i unapređenju saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala, krijumčarenja narkotika, visokotehnološkog i finansijskog kriminala. 

Rebić i Smart ocenili su da je dosadašnja saradnja, posebno u pogledu razmene operativnih informacija dala dobre rezultate, među kojima su posebno istakli zajedničku akciju policija Srbije, Španije i Velike Britanije u kojoj je u blizini Azorskih ostrva, na osnovu intenzivne razmene informacija između NCA i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, avgusta ove godine zaplenjeno oko 800 kilograma kokaina.

Direktor srpske policije zahvalio se Nacionalnoj kriminalističkoj agenciji  Velike Britanije na podršci koju pruža Direkciji policije, Službi za borbu protiv organizovanog kriminala, u naporima da ojača svoje kapacitete.

Značajan segment saradnje, kako je naveo Rebić, ogleda se i u zajedničkim obukama policijskih službenika, koje doprinose unapređenju znanja i veština i efikasnijem postupanju policije u borbi protiv svih vidova kriminala, posebno visokotehnološkog.

„Srpska policija nastaviće da bude pouzdan partner Nacionalnoj kriminalističkoj agenciji i apsolutno je posvećena zajedničkoj borbi protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala“, zaklјučio je Rebić.