Aktuelno

MUP-u nagrada od opštine Dimitrovgrad

21.09.2021.
Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za lјudske resurse Vladimir Ilić prisustvovao je danas obeležavanju Dana opštine Dimitrovgrad i slave opštine Rođenje Presvete Bogorodice...
MUP-u nagrada od opštine Dimitrovgrad
MUP-u nagrada od opštine Dimitrovgrad

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za lјudske resurse Vladimir Ilić prisustvovao je danas obeležavanju Dana opštine Dimitrovgrad i slave opštine Rođenje Presvete Bogorodice. 

Povodom praznika Opštine Dimitrovgrad, odbornici Skupštine opštine doneli su jednoglasnu odluku o dodeli priznanja Ministarstvu unutrašnjih poslova za doprinos u očuvanju bezbednosti i zaštiti državne granice u vreme migrantske krize na teritoriji opštine Dimitrovgrad.

Posebno je istaknut rad pripadnika granične policije, kao i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina koji se nalazi na čelu Radne grupe za rešavanje problema mešovitih migracionih tokova. 

Pomoćnik ministra i načelnik Sektora za lјudske resurse Vladimir Ilić pozdravio je prisutne odbornike i građane opštine Dimitrovgrad u ime ministra policije Aleksandra Vulina zahvalivši se odbornicima na tome što cene i prate rad srpske policije i ministra Vulina. 

„U toku migrantske krize, po naredbi predsednika Vučića, pripadnici policije, zajedno sa lokalnom samoupravom preduzimali su odgovarajuće mere i radnje sa cilјem evidentiranja i humanog postupanja prema migrantima, ali i radi očuvanja bezbednosti naših građana. 

Ponosni smo na Srbiju koja je jedina evropska zemlјa koja je na human način postupala prema migrantima, ali je uspela i da zaštiti svoje građane", poručio je Ilić.