Aktuelno

Ministar Stefanović položio venac na spomen-obeležje u znak sećanja na pripadnike MUP-a koji su stradali tokom NATO agresije

24.03.2020.
Stefanović:„I ovoga 24. marta sećamo se herojske žrtve 167 pripadnika policije koji su tokom NATO agresije dali svoje živote braneći slobodu naše zemlјe i svega što su učinili služeći ponosno Srbiji“...

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović položio je danas venac na spomen-obeležje u Ulici kneza Miloša u Beogradu, u znak sećanja na 167 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su stradali tokom NATO agresije 1999. godine i poručio da Srbija nikada neće zaboraviti svoje heroje.

„I ovoga 24. marta sećamo se herojske žrtve 167 pripadnika policije koji su tokom NATO agresije dali svoje živote braneći slobodu naše zemlјe i svega što su učinili služeći ponosno Srbiji“, istakao je Stefanović.

Pored toga što ceni njihovu žrtvu i dela, kako je rekao Stefanović, Srbija će se tim lјudima odužiti i brigom o njihovim porodicama.

„Nastavićemo da zapošlјavamo njihovu decu, supruge, članove porodica i  pokazujemo da će Srbija čuvati sećanje na njih“, rekao je Stefanović.

Ministar je dodao da je naša obaveza da svakog 24. marta, kada je 1999. godine počela NATO agresija na Srbiju, podsećamo sve naše građane na lјude koji su svojim životima platili našu slobodu i omogućili nam da živimo u zemlјi u kojoj se ide podignute glave.