Aktuelno

Ministar Vulin: Ministarstvo unutrašnjih poslova posvećeno je afirmaciji i razvoju sporta u policiji

22.06.2022.
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je u okviru projekta "Sport u policiji 2022", koji realizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova sa Sportskim savezom Srbije, prisustvovao danas finalnoj utakmici u basketu drugog kruga takmičenja za region Beograd...

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je u okviru projekta "Sport u policiji 2022", koji realizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova sa Sportskim savezom Srbije, prisustvovao danas finalnoj utakmici u basketu drugog kruga takmičenja za region Beograd.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova posvećeno afirmaciji i razvoju sporta u policiji, te da je danas, zahvalјujući ekonomskom napretku države, Ministarstvo unutrašnjih poslova u mogućnosti da sport učini dostupnim svakom svom pripadniku.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je u prilici da sport učini dostupnim svim svojim pripadnicima. Hoću da sport bude dostupan svakom mom policajcu. Važno mi je da policijski službenici očuvaju svoje zdravlјe, ali mi je isto tako važno da kroz bavlјenje sportom pripadnici snaga bezbednosti razvijaju svoje sposobnosti i veštine", istakao je ministar unutrašnjih poslova.

„Ponosan sam na to što Ministarstvo unutrašnjih poslova u svojim redovima ima vrhunske sportiste koji na domaćim i svetskim takmičenjima osvajaju izuzetne rezultate, obaraju rekorde i osvajaju najviša odličja i pojedinačno i u ekipnim sportovima, ali sam još ponosniji na to što se sve veći broj pripadnika policije bavi rekreativno sportom. Pored toga što imamo čestite, vredne lјude, posvećene službi i zaštiti građana, imamo i vrhunske sportiste koji daju najbolјi primer našoj deci. Baš zato smo i formirali Sportsku jedinicu, a od njenih pripadnika očekujem još veće rezultate u narednom periodu", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Finalni treći krug takmičenja "Sport u policiji" održaće se u prvoj nedelјi septembra u Vrnjačkoj Banji u futsalu, basketu, odbojci, atletici, strelјaštvu, džudou i drugim sportskim disciplinama.