Aktuelno

Dačić posetio „Orlove“ pred odlazak u Nemačku

10.06.2024.
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, posetio je fudbalsku reprezentaciju Srbije u Sportskom centru u Staroj Pazovi kojima je poželeo da dostojno predstavlјa svoju zemlјu na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i poručio im da će pripadnici policije učiniti sve da boravak naše ekspedicije u Nemačkoj protekne u najbolјem mogućem redu...

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, posetio je fudbalsku reprezentaciju Srbije u Sportskom centru u Staroj Pazovi kojima je poželeo da dostojno predstavlјa svoju zemlјu na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i poručio im da će pripadnici policije učiniti sve da boravak naše ekspedicije u Nemačkoj protekne u najbolјem mogućem redu.

„Ja sam uvek veliki optimista. Kada čovek postane ministar unutrašnjih poslova, onda ga uglavnom ne zanimaju toliko rezultati, koliko bezbednosni aspekt cele situacije. Pred nama je veliki izazov kao što je Evropsko prvenstvo. Ministarstvo unutrašnjih poslova i policija zajedno sa Fudbalskim savezom Srbije učiniće sve da boravak naše ekspedicije u Nemačkoj protekne u najbolјem mogućem redu“, rekao je Dačić i dodao da će 20 policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova, u raznim segmentima, brinuti o bezbednosti srpske reprezentacije.

„Razgovarali smo o tome pre dvadesetak dana u ministarstvu, danas sam iskoristio priliku da posetim momke u Staroj Pazovi i da im poželim puno uspeha i sreće“,  poručio je Dačić.

Ministar je istakao da su pobede potrebne jer krepe duh cele nacije i da se i sam uverio u to koliko jedan uspeh može da izazove pozitivnih emocija u narodu, nakon povratka zlatne reprezentacije sa Evropskog prvenstva 2013. godine u Litvanije.

„Odavno nismo imali tako visok pojedinačni kvalitet u reprezentaciji. Svestan sam da ima i onih koji očekuju nemoguće, kao što kaže naš narod „budimo realni, očekujmo nemoguće“, rekao je Dačić.

Ministra Dačića su u srpskoj kući fudbala dočekali selektor Dragan Stojković i direktor A tima Stevan Dika Stojanović sa kojima je razgovarao o predstojećim aktivnostima „Orlova“ tokom boravka u Nemačkoj, sa kojima je zatim, prisustvovao i treningu reprezentacije na glavnom terenu u Staroj Pazovi.

„Mnogo nam znači podrška visokih državnih struktura, naročito kad stiže od čoveka koji je toliko privržen fudbalu kao što je ministar Ivica Dačić. Razgovarali smo dugo pre treninga, zračio je optimizmom i potencirao pobednički mentalitet igrača koji su već imali priliku da osvajaju trofeje u omladinskom uzrastu. Poseta je protekla u vedrom raspoloženju i za nas je veoma važno što smo još jednom dobili garanciju da će sa bezbednosnog aspekta sve proteći bez ikakvih problema “, zaklјučio je selektor Stojković.