Aktuelno

Ministar Vulin: Zahvalјujući tome što predsednik Vučić vodi samostalnu spolјnu politiku, mi danas imamo najnižu cenu gasa u Evropi

06.12.2021.
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin gostujući na Pink televiziji govorio je o rezultatima njegove zvanične posete Moskvi i istakao da Srbija u Ruskoj Federaciji ima iskrenog prijatelјa i saveznika i naglasio da dok god Srbiju vodi predsednik Aleksandar Vučić, Srbija neće biti deo antiruske histerije...

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin gostujući na Pink televiziji govorio je o rezultatima njegove zvanične posete Moskvi i istakao da Srbija u Ruskoj Federaciji ima iskrenog prijatelјa i saveznika i naglasio da dok god Srbiju vodi predsednik Aleksandar Vučić, Srbija neće biti deo antiruske histerije. 

„Sergej Šojgu je jedan iskreni prijatelј Srbije. Uvek vodi računa šta se dešava u Srbiji, kako se drugi odnose prema Srbiji. U njemu imamo i veliki oslonac i velikog prijatelјa još otkako je bio ministar za vanredne situacije, pa danas kao ministar odbrane. Jedan od njegovih fokusa je uvek bila Srbija i ja sa zadovolјstvom mogu da kažem da je on moj drug i da imamo i jedan lični odnos, ne samo politički odnos“, kazao je ministar Vulin.

Govoreći o jednom delu javnosti i političara koji neprestano pominju maligni uticaj Rusije, ministar Vulin je kazao da nikako da nam se kaže konačno koji je to maligni uticaj. 

„Samo ne vide uticaj Viole fon Kramon, to ne primećuju, samo ne primećuju te šiptarske lobiste, svi ostali su za njih maligni uticaj. Mene samo zanima da mi se kaže koji je to maligni uticaj, da mi se pokaže šta je to. Znate, ako postoji malignitet kod čoveka vi ga nađete, ako postoji neki maligni uticaj u društvu kažite mi koji je to, kako se to manifestuje? Tako što je predsednik Vučić od predsednika Putina dobio najnižu cenu gasa u Evropi, je li to taj maligni uticaj? Znate, umesto da se nesmetano razvijamo i da pričamo recimo o ceni gasa i kakva je to komparativna prednost u odnosu na čitavu Evropu, za ulaganje, za otvaranje novih pogona, za zadržavanje postojećih, mi pričamo o tome da li će neko blokirati saobraćaj kod Sava centra i da li će neko život u Srbiji učiniti nemogućim i da je to najveća hrabrost, lepota i pamet to što ste blokirali nekome put i što mu niste dali da ode u bolnicu", poručio je ministar policije Vulin. 

„Svaka naša poseta Ruskoj Federaciji uvek rađa napade iz tačno određenih centara, uvek se javi neki profesor, pa se javi neki analitičar, i uvek vam prete sankcijama, bilo ličnim, bilo kolektivnim, uvek ima tako neke ideje da se pokaže Srbiji da Srbija ne sme sama da odlučuje, da ne sme da ima samostalno prijatelјe. Da Aleksandar Vučić nije vodio samostalnu spolјnu politiku, mi bismo uveli sankcije Rusiji, kao što je od njega traženo i vršen pritisak na njega da se to i desi, pa ne znam odakle bi nabavili gas danas. Zahvalјujući tome što predsednik Vučić vodi samostalnu spolјnu politiku, zato što je sačuvao naše prijatelјe kao što je Rusija, kao što je Kina, mi danas imamo najnižu cenu gasa u Evropi, naši domovi su topli, grejna sezona normalno počela, privreda ima sve što je potrebno za normalno funkcionisanje, i to se vidi u ostalom i u rezultatima naše privrede. Ja sam bio u poseti prijatelјima onima koji su uvek tu da pomognu Srbiji, bez obzira da li je u pitanju vojna pomoć ili je u pitanju diplomatska pomoć ili je u pitanju, čak i ekonomska pomoć", istakao je ministar policije Aleksandar Vulin. 

„Srbija je jedina neutralna zemlјa u regionu, a kad si neutralan onda moraš da budeš vojno sposoban da zaštitiš svoju neutralnost. Nama niko neće doći u pomoć, u času nevolјe mi smo sami, izabrali smo vojnu neutralnost, da bi to bilo moguće, da bismo bili težak plen za bilo koga, mi moramo da budemo vojnički u stanju da zaštitimo svoju neutralnost i da čuvamo Srbe gde god oni da žive. Predsednik Vučić to radi na jedan hrabar i mudar način. Dokle god uspevamo da sačuvamo svoju poziciju vojne neutralnosti i svoju poziciju čuvanja sopstvenih interesa, mi ćemo biti poštovani.  I bićemo partner", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin gostujući na televiziji Pink.