Aktuelno

Ministar Vulin: Protiv sam politike ključa u vođenju ministarstva

29.07.2021.
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Skupštini Srbije da je za rad u policiji odlučujući faktor obrazovanje, poštenje i sposobnost i da ne veruje u ključ po veri i naciji koji je, kako je ocenio, uništio SFRJ i da to za njega ne može da bude preovlađujući faktor za rad u policiji ili bilo gde drugde...
Ministar Vulin_4

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Skupštini Srbije da je za rad u policiji odlučujući faktor obrazovanje, poštenje i sposobnost i da ne veruje u ključ po veri i naciji koji je, kako je ocenio, uništio SFRJ i da to za njega ne može da bude preovlađujući faktor za rad u policiji ili bilo gde drugde.

Odgovarajući na pitanje poslaniku Socijaldemokratske partije Srbije  Muameru Bačevcu, ministar Vulin je istakao da on ljude ne deli po veri i naciji.

„Sama činjenica što je neko Bošnjak ili Srbin, o njemu meni ne govori ništa. Meni govori njegova stručnost, znanje, patriotizam, odnos prema zemlji, poslu i to su stvari koje računam kao bitne“, rekao je ministar Vulin, podsetivši da za 58 dana koliko je Žandarmerija bila prisutna u Novom Pazaru, nije bilo ni jedne pritužbe iako skoro niko od njenih pripadnika nije iz tog grada. 

Istakao je da policajce ceni na osnovu njihovog rada i naveo da treba voditi računa o nacionalnoj pripadnosti, ali da to, dok je ministar unutrašnjih poslova, neće biti preovlađujući faktor.

„Ja hoću dobrog policajca i to je jedino što me zanima. Ne verujem da je vera i nacija određujuća i da ključ, koji je uništio države u kojima smo živeli, treba da bude osnovni kriterijum. Osnovni kriterijum je obrazovanje, poštenje, sposobnost, sve ostalo dolazi posle toga“, kazao je ministar policije.

Odgovarajući na pitanje poslanika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića o tehničkim pregledima, ministar je pozvao građane da se za svaku primedbu koju imaju na rad privrednih društava zaduženih za to obrate saobraćajnoj policiji koja će njihove primedbe proveriti.

„Svako vozilo mora da bude ispravno, ali ni jedno vozilo neće ispasti iz saobraćaja za manja oštećenja, ogrebotine, nedostatak prskalica, ali ono što je bitno o tome će se voditi računa“, rekao je ministar Vulin u Skupštini Srbije.