Aktuelno

Zahvaljujući izuzetnom radu pripadnika UKP zaplenjena dobra količina narkotika

10.03.2019.
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da je u poslednjih osam dana policija zaplenila 239 kilograma marihuane, 9,2 kilograma heroina i 1,9 kilograma kokaina...

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da je u poslednjih osam dana policija zaplenila 239 kilograma marihuane, 9,2 kilograma heroina i 1,9 kilograma kokaina.

Stefanović je, na konferenciji za novinare, istakao da je zahvaljujući izuzetnom radu pripadnika Uprave kriminalističke policije zaplenjena dobra količina narkotika i uhapšene 23 osobe osumnjičene za ta krivična dela.

„Hoću da pohvalim ljude iz policije koji umeju da cene ono što država čini za njih, koji se bore da građani budu bezbedni i pokazuju da su oni ti na koje građani Srbije mogu da se oslone“, naglasio je Stefanović.

Govoreći o prvom Informativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova, koji je otvoren pre dva dana u centru Beograda, Stefanović je naveo da ga je samo prvog dana, za nekoliko sati, posetilo više od 100 ljudi.

Prema njegovim rečima, ljude je zanimalo šta je posao policije, neki su ušli da se požale, a neki i da prijave krivična dela.

„Pokazalo se da ovakva vrsta Informativnog centra i približavanje policije građanima na ovaj način daje rezultate u preventivnom radu, ali i policijskim službenicima daje mogućnost da bolje razumeju potrebe građana vezane za delokrug rada policije“, naveo je Stefanović.