Aktuelno

Ministar Vulin: Borba protiv uličnog kriminala je klјučna za običnog čoveka

27.11.2020.
„Postoji organizovani kriminal sa kojim borba nikad neće prestati, ali ono što je meni kao ministru unutrašnjih poslova posebno značajno jeste ulični kriminal koji vređa svakog od nas, koji kvari naš život..."

„Postoji organizovani kriminal sa kojim borba nikad neće prestati, ali ono što je meni kao ministru unutrašnjih poslova posebno značajno jeste ulični kriminal koji vređa svakog od nas, koji kvari naš život. Neću da se plašim da će detetu u školi neko skinuti patike, neću da ga neko presreće na ulici, neću da vidim dilera u blizini školskog dvorišta, neću da čujem za krađe kola, neću da neko obija kuće. To sve deluje malo, ali to čini naš život. Zato je borba protiv uličnog kriminala izuzetno važna, meni je to prioritet“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin gostujući u jutarnjem programu televizije „Pink“.

„Kad vidite saopštenje policije pa kažete šta su uradili, uhvatili nekog ko je otimao torbice jaka vest, jeste, to je jaka vest, zato što taj ko je otimao torbice kvari svakodnevni život svakom od nas. Na primer, potukla se deca, to je vršnjačko nasilјe, neću da niko dira dete u školi, neću da ono mora da se plaši bandi, siledžija. Zato moramo da se izborimo sa tim. Mi ne možemo sami zato, građani, pomozite nam, prijavite nam. Prijavite svaki reket, to se najlakše dokazuje. Samo je potrebno da oštećeni dođe u policiju i da kaže ko ga reketira, a mi ćemo organizovati sve što je potrebno da se to dokaže. Samo dođite u svoju policiju, verujte nam. Borba protiv uličnog kriminala je klјučna“, poručio je ministar Vulin.