Aktuelno

Stefanović i Sijarto razgovarali o mogućnostima za unapređenje saradnje dve države

20.02.2019.
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa ministrom spolјnih poslova Mađarske Peterom Sijartom o dosadašnjoj saradnji dve države, koje su ocenili dobrom, istakavši ujedno da postoji prostor za njeno dalјe unapređenje...

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa ministrom spolјnih poslova Mađarske Peterom Sijartom o dosadašnjoj saradnji dve države, koje su ocenili dobrom, istakavši ujedno da postoji prostor za njeno dalјe unapređenje.

Na marginama Šeste ministarske konferencije Budimpeštanskog procesa, koja se održava u Istanbulu, Stefanović i Sijarto su tokom bilateralnog sastanka razmotrili i mogućnosti zajedničke borbe Srbije i Mađarske protiv krijumčarenja lјudi.

Imajući u vidu da je Budimpeštanski proces forum koji ima za cilј unapređenje sistema upravlјanja migracijama, ministri Stefanović i Sijarto su razgovarali i o izazovima koje sa sobom nosi migrantska kriza.

Oni su se saglasili da su migracije i važno bezbednosno pitanje i da je potrebno zajednički raditi na njegovom rešavanju.