Aktuelno

Državni sekretar MUP-a dr Želјko Brkić položio venac na spomen obeležje u bivšoj kasarni „Rasina“ u Parunovcu

09.04.2024.
Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova dr Želјko Brkić, u sklopu ceremonije obeležavanja četvrt veka od početka bitke na „Košarama“, položio je venac na spomen obeležje u bivšoj kasarni „Rasina“ u Parunovcu...

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova dr Želјko Brkić, u sklopu ceremonije obeležavanja četvrt veka od početka bitke na „Košarama“, položio je venac na spomen obeležje u bivšoj kasarni „Rasina“ u Parunovcu.

Venac na spomen obeležje, državni sekretar Brkić položio je kao lični izaslanik ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.

Bitka na Košarama, počela je 9. aprila, na današnji dan, pre 25 godina, kada su pripadnici OVK uz pomoć NATO avijacije i albanske vojske pokušali da zauzmu karaulu Košare, a da potom naprave koridor za kopnenu ofanzivu, zauzimajući Metohiju.

Bitka je trajala do 10. juna 1999. godine i tokom ta dva meseca poginuo je 21 oficir i podoficir, 50 vojnika na odsluženju vojnog roka, 13 aktivnih vojnika i 24 dobrovolјca. Ranjeno je 256 boraca.