Aktuelno

Ministar Vulin: Zahvalјujući Vučiću, država ima više novca da investira u bezbednost i sigurnost

06.09.2021.
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je zahvalјujući ekonomskim reformama koje je sproveo predsednik Srbije Aleksandar Vučić država dovolјno finansijski ojačala da može da poveća broj policajaca na ulicama...

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je zahvalјujući ekonomskim reformama koje je sproveo predsednik Srbije Aleksandar Vučić država dovolјno finansijski ojačala da može da poveća broj policajaca na ulicama. 

„Trudimo se da imamo što veći broj školskih policajaca, a očekujem da će do kraja godine veliki broj pozornika doći na ulice naših gradova, koje smo imali ranije“, rekao je ministar Vulin gostujući u jutarnjem programu televizije „Pink“. 

Ministar je istakao da zahvalјujući Vučiću, država sada ima više novca da investira u bezbednost i sigurnost i ukazao da je to proizvod teških ekonomskih reformi koje je sproveo predsednik Srbije. 

„Sada imamo efekte te odluke. Možemo da izvedemo stotine pozornika koji će čuvati naše gradove i decu, policija ima bolјu opremu i možemo da je obnavlјamo i zanavlјamo“, rekao je ministar Vulin.

Ministar policije je objasnio da će kvartovi imati svoje policajce, koje građani znaju, koje on zna, kome će moći u svakom trenutku da se obrate i da sve to vodi ka većoj bezbednosti.  

On je apelovao na vozače, da s obzirom da je počela nova školska godina, voze pažlјivo u blizini škola i da uspore, jer tako štite živote naše dece. 

Ministar je roditelјima poručio da ne može policija da im vaspitava decu i da moraju da vode računa s kim se druže, gde idu i u kakvom se okruženju kreću.