Aktuelno

Ministar Dačić: Neophodno je da policija bude dobro opremlјena

21.06.2024.
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovao je danas u Nastavnom centru „Makiš“ dodeli 40 kombi vozila za potrebe pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i tom prilikom najavio dalјa ulaganja i opremanje policije kako bi svoj posao obavlјala na najbolјi način...

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovao je danas u Nastavnom centru „Makiš“ dodeli 40 kombi vozila za potrebe pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i tom prilikom najavio dalјa ulaganja i opremanje policije kako bi svoj posao obavlјala na najbolјi način.

„Za obavlјanje policijskog posla neophodno je da policija bude opremlјena i u tom smislu preduzimamo korak po korak kako bismo unapređivali opremanje policije“, rekao je ministar i dodao da su vozila koja su danas dodelјena Policijskoj upravi za grad Beograd, Upravi policije i Upravi saobraćajne policije obezbeđena sredstvima iz državnog budžeta.

„Jedan deo čine klasične „marice“, drugi će se koristiti za prevoz naših službenika Policijske brigade za obavlјanje policijskog posla, zatim i deo koji se tiče Uprave saobraćajne policije“, izjavio je ministar Dačić i istakao da je današnji događaj dobra uvertira i prethodnica za Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije koji se obeležava u nedelјu.

Od ukupnog broja vozila, 20 je dobila Uprava policije, deset Uprava saobraćajne policije, dok je deset vozila dodelјeno Posebnoj jedinici policije Policijskoj brigadi Policijske uprave za grad Beograd.