Aktuelno

Ministar Vulin u Moskvi razgovarao sa Čuprijanom o nastavku saradnje u oblasti vanrednih situacija

02.12.2021.
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin koji boravi u dvodnevnoj poseti Moskvi, razgovarao je danas sa vršiocem dužnosti ministra za civilnu odbranu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Ruske Federacije Aleksandrom Čuprijanom o nastavku saradnje dva ministarstva u oblasti vanrednih situacija...
Ministra Vulin i Čuprijan u Moskvi
Ministra Vulin i Čuprijan u Moskvi
Ministra Vulin i Čuprijan u Moskvi
Ministra Vulin i Čuprijan u Moskvi

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin koji boravi u dvodnevnoj poseti Moskvi, razgovarao je danas sa vršiocem dužnosti ministra za civilnu odbranu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Ruske Federacije Aleksandrom Čuprijanom o nastavku saradnje dva ministarstva u oblasti vanrednih situacija.

Ministar Vulin izrazio je duboko žalјenje zbog nedavne pogibije lјudi u  rudniku uglјa, među kojima su i pripadnici MČS-a.

Srpski ministar policije Aleksandar Vulin istakao je da se odnosi Republike Srbije i Ruske Federacije zasnivaju na čvrstom poverenju i visokom međusobnom uvažavanju, a da su poseban doprinos bratskim odnosima dva naroda dali i dobri lični odnosi dvojice predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, koji su potvrđeni i tokom nedavne posete srpskog predsednika Rusiji.

Dvojica ministara dogovorila su dalјi nastavak obuka pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora za vanredne situacije na visokoobrazovnim institucijama Ministarstva za civilnu odbranu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Ruske Federacije u Moskvi i Sankt Peterburgu.

Vršilac dužnosti ministra MČS-a Ruske Federacije Čuprijan istakao je značaj  tradicionalno prijatelјskih odnosa dva naroda i izrazio uverenje da će uspešna saradnja biti nastavlјena i u narednom periodu.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretar MUP-a  Bojan Jocić, kao i v.d. pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.