Актуелно

Министар Вулин одговорио на лажи Кара-Мурзе: Мораће своје лажи да правда и пред српским и пред руским судом

12.01.2022.
„Свака будала може да има своје мишљење, баш као што сваки шпијун може да се представи као хуманитарни радник или активиста било које врсте. Не знам у коју категорију спада руски опозициони политичар Владимир Кара-Мурза, али знам да је лажов који ће своје лажи морати да правда и пред српским и пред руским судовима, где год да будем могао да га тужбом изведем пред лице правде и доведем познавању истине...

„Свака будала може да има своје мишљење, баш као што сваки шпијун може да се представи као хуманитарни радник или активиста било које врсте. Не знам у коју категорију спада руски опозициони политичар Владимир Кара-Мурза, али знам да је лажов који ће своје лажи морати да правда и пред српским и пред руским судовима, где год да будем могао да га тужбом изведем пред лице правде и доведем познавању истине. Лажи да министар полиције Србије носи било какве податке било коме је опасна и срачуната подлост, како би се Србија приказала као несуверена земља којом други управљају. Секретар Савета безбедности Руске Федерације господин Николај Патрушев, са киме сам се званично састао више пута, је пријатељ Србије и професионалац који зна да је поштовање закона и принцип равноправности у односима наших земаља мера свих ствари као и начин и његовог и мог рада.

У Србији живе и раде хиљаде Руса, баш као што и хиљаде Срба живе и раде у Русији. Ширењем лажи и о Србији и о Русији и нашим службама безбедности покушава се унети немир и несигурност међу нашим држављанима, али и раширити србофобија и русофобија.

Не ради то Кара-Мурза сам, ни из своје главе, баш као што га и тајкунски медији у Србији преносе без питања и провере. Ја ћу се бранити истином и законом", одговорио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин руском опозиционом политичару Кара-Мурзи, који је изнео лажи да су припадници руске опозиције прислушкивани у Београду и да је министар полиције Вулин предао транскрипте тих разговора секретару Савета безбедности Русије Патрушеву.