Aktuelno

Ministar Dačić obišao pripadnike Policijske uprave za grad Beograd

21.05.2024.
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obišao je danas pripadnike Policijske uprave za grad Beograd, koja je, kako je rekao, jedna od najvažnijih karika u radu Ministarstva unutrašnjih poslova i policije Srbije...

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obišao je danas pripadnike Policijske uprave za grad Beograd, koja je, kako je rekao, jedna od najvažnijih karika u radu Ministarstva unutrašnjih poslova i policije Srbije.

„Veoma je bitno da uložimo maksimalan napor da se nastavi trend smanjivanja ukupnog broja krivičnih dela, ali i taj trend da se potpuno rasvetle najteža krivična dela, što je bio slučaj u dosadašnjem periodu“, istakao je ministar Dačić.

Ministar Dačić je izjavio da će u narednom periodu biti dodatno pobolјšani uslovi za izdavanje ličnih dokumenata kako bi građani bez većih gužvi ostvarili svoja prava. Takođe, ministar je istakao da je cilј da se policija što više približi građanima, kao i da postiže još zapaženije rezultate u borbi protiv kriminala i očuvanju bezbednosti i sigurnosti građana.

„U narednom periodu ćemo zajedno raditi, sa svim drugim segmentima Ministarstva unutrašnjih poslova, da se te pozitivne tendencije koje postoje još više unaprede i da to rezultira ne samo statistikom koja je dobra, nego da rezultira i uverenjem građana da građani poštuju policiju, ali i da policija poštuje građane“, naglasio je ministar Dačić.