Aktuelno

Ministar Vulin razgovarao sa grčkim ambasadorom Jorgosom Djakofotakisom o aktuelnim bezbednosnim pitanjima i unapređenju saradnje

04.07.2022.
Ministar Vulin i ambasador Djakofotakis istakli su tradicionalno dobru saradnju policija dveju država, posebno u oblastima organizovanog i visokotehnološkog kriminala i ilegalnih migracija...

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Beogradu sa grčkim ambasadorom Jorgosom Djakofotakisom o aktuelnim bezbednosnim pitanjima i unapređenju saradnje.

Ministar Vulin i ambasador Djakofotakis istakli su tradicionalno dobru saradnju policija dveju država, posebno u oblastima organizovanog i visokotehnološkog kriminala i ilegalnih migracija.

Ambasador Djakofotakis pohvalio je Republiku Srbiju i zahvalio se na pomoći, koju je naša država pružila grčkim kolegama i narodu, tokom velikih požara koji su prošle godine zahvatili deo grčkih ostrva.

Sagovornici su izrazili uverenje da će potpisivanje sporazuma o zajedničkim policijskim patrolama Srbije i Grčke omogućiti još efikasniju saradnju u oblasti reagovanja u vanrednim situacijama.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je istakao da je Srbija zahvalna Grčkoj na principijelnoj podršci teritorijalnom integritetu naše zemlјe i nepriznavanju lažne države Kosovo.