Aktuelno

Završna javna raprava o Nacrtu zakona o unutrašnjim poslovima održana danas u Privrednoj komori

17.09.2021.
Završna javna raprava o Nacrtu zakona o unutrašnjim poslovima održana je danas u Privrednoj komori u Beogradu, uz predstavnike državnih organa, javnih službi, sindikata, stručne javnosti, kao i civilnog sektora...

Završna javna raprava o Nacrtu zakona o unutrašnjim poslovima održana je danas u Privrednoj komori u Beogradu, uz predstavnike državnih organa, javnih službi, sindikata, stručne javnosti, kao i civilnog sektora.

Sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Zoran Lazić ocenio je da je javna rasprava u Beogradu bila konstruktivna  i dobra, kao i da je zadovoljan argumentima koje su izneli svi učesnici rasprave.

„Bilo je predstavnika sindikata i naših zaposlenih, predstavnika nezavisnih institucija, Zaštitnik građana, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštite podataka o ličnosti, nevladinih organizacija i sektora bezbednosti i zaštite ljudskih prava. Isticali su svoje primedbe, argumentovano smo razgovarali o svemu“, poručio je Lazić.

„Nakon ovog, Ministarstvo će razmotriti sve rezultate javne rasprave. U izveštaju Vladi ćemo dostaviti ono što smatramo da su rezultati javne rasprave. Nadam se da ćemo do kraja godine uspeti da  donesemo u Narodnoj skupštini novi Zakon o unutrašnjim poslovima“, poručio je Lazić, zahvalivši se svima na konstruktivnoj raspravi.

Lazar Ranitović iz Sindikata srpske policije istakao je da je zadovoljan održanim raspravama.

Kako je poručio, navedeni zakon za koji su održane rasprave doprinosi bezbednijoj Srbiji i njenim građanima.

„Ima dobrih rešenja koja su doneta novim zakonom u odnosu na prethodni zakon. Naravno da ima stvari nekih sa kojima se mi nismo složili kao sindikat, jer bit sindikata je da što bolje uslove traži za radnike, ali najbitnije da ćemo ovim zakonom zajedno doprineti što bezbednijoj Srbiji“, rekao je Ranitović.

Podsećamo, javna rasprava na temu Zakona o unutrašnjim poslovima  održana je  13. septembra u Nišu i 15. septembra u Novom Sadu.