Aktuelno

Ministar Vulin: MUP će nastaviti da ulaže u svoje pripadnike, njihova bezbednost prioritet

17.01.2021.
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da će Ministarstvo nastaviti da ulaže u opremanje policijskih službenika jer je njihova bezbednost jedan od prioriteta...
01-1_AKTIVNOSTI 2_ministar VULIN

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da će Ministarstvo nastaviti da ulaže u opremanje policijskih službenika jer je njihova bezbednost jedan od prioriteta.

Ministar je u emisiji „Lice nacije“ RTV Pančeva istakao da su policijski službenici usred epidemije korona virusa dobili povećanje plata, koje niko nije očekivao i da ih očekuje još jedno povećanje.

„Standard pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova je sve bolji. Zadovoljan sam što sam došao u Ministarstvo koje je bilo dobro vođeno, u koje se puno ulagalo i koje ne počinje od nule“, rekao je ministar Vulin i dodao da će ove godine policijski službenici dobiti nove uniforme i da će prioritet u kupovini opreme za policiju imati domaća industrija.

Prema njegovim rečima, značajna stvar, posebno za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova su stanovi po povoljnijim cenama iz državne stanogradnje.

„U vojsci je postojala stambena politika i uvek je bilo, ali u Ministarstvu unutrašnjih poslova po prvi put se na organizovan način brine o stambenim problemima pripadnika. Znam da će biti još stanova, da će nastaviti da se gradi, postoji veliko interesovanje i to ljudima puno znači“, naglasio je ministar Vulin.

Ministar je ocenio da ulaganjem u materijalni položaj, rešavanjem stambenog pitanja i uslova rada pripadnika policije država pokazuje da se brine o njima, da su zaštićeni u sistemu koji vodi računa o njima, njihovoj porodici i zdravlju.

Podsetivši da su policijski službenici angažovani u Kopnenoj zoni bezbednosti nedavno dobili potrebnu opremu i naoružanje, ministar Vulin je naglasio da svaki pripadnik policije mora da bude zaštićen, a posebno oni u KZB koji su najizloženiji napadima organizovanih šumokradica koji pucaju po njima.

„Pripadnici u Kopnenoj zoni bezbednosti moraju da imaju najbolju balističku opremu, adekvatno naoružanje, sredstva osmatranja, veze, vozila, šta god da je potrebno. U takvoj situaciji i na tom prostoru svaka patrola može da bude sa tragičnim posledicama i zato je na nama da uradimo ono što je do nas, da damo sve od sebe da budu maksimalno zaštićeni, opremljeni i to je ono što možemo i moramo“, zaključio je ministar Vulin.