Aktuelno

Ministar Vulin sa premijerom Viškovićem u Banja Luci: Dok Srbiju vodi Vučić, RS će biti čuvana i pomagana

08.12.2021.
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas sa predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem u Banja Luci...

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas sa predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem u Banja Luci.

Vulin i Višković su sa radošću konstatovali da se svaki dogovoreni projekat između Srbije i Srpske na inicijativu predsednika Srbije Vučića i srpskog člana predsedništva BiH Dodika uspešno realizovao i da srpski narod i u Srbiji i u Srpskoj samo želi mir, prosperitet i napredak.

„Dok Aleksandar Vučić vodi Srbiju, Republika Srpska može biti mirna i sigurna da će biti čuvana i sačuvana i da će biti pomagana na svaki mogući način. Republika Srpska je spolјnopolitički prioritet Srbije, a briga o Srbima van granica Srbije dužnost svakog  predstavnika vlasti Srbije. Srbija poštuje Bosnu i Hercegovinu, ali isto tako napominje da se prava i nadležnosti Republike Srpske dobijene Dejtonskim sporazumom ne smeju umanjivati ili poništavati“, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da je most "Bratolјub", koji su nedavno svečano otvorili i pustili u rad ministri Vulin i Mitrović, ulio novu nadu Srbima sa obe strane Drine i dodao da "Bratolјub" srpskom narodu donosi prosperitet, napredak, nove mogućnosti i čvršću povezanost.

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zahvalio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na brizi za srpski narod u Republici Srpskoj i za svu pomoć i podršku koju im pruža.