Aktuelno

Ministar Vulin: Gde god da se nalazim u BiH, pitam ko je pokušao da ubije Vučića

28.07.2021.
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin gostovao je danas u jutarnjem programu televizije Pink i istakao da uvek i na svakom mestu u Bosni i Hercegovini pita ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića i šta se dešava sa istragom. On je podvukao da to što punih šest godina nije rasvetlјen pokušaj ubistva Vučića u Srebrenici i te kako opterećuje odnose Srbije i BiH...

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin gostovao je danas u jutarnjem programu televizije Pink i istakao da uvek i na svakom mestu u Bosni i Hercegovini pita ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića i šta se dešava sa istragom. On je podvukao da to što punih šest godina nije rasvetlјen pokušaj ubistva Vučića u Srebrenici i te kako opterećuje odnose Srbije i BiH. 

„Ja uvek gde god da se nalazim kad je BiH u pitanju, bez obzira koji vid sastanka, ja uvek tražim istinu o pokušaju ubistva Aleksandra Vučića i nije mi teško da to tražim od svojih sagovornika kada se to do sada već nije desilo, šest godina je prošlo, dug vremenski period, za tih šest godina moglo se otkriti sve, nije otkriveno. Baš zato što nije otkriveno, meni daje još jedan dodatni element da sumnjam da je sve to bilo organizovano i namešteno. I da je to bilo pažlјivo pripremlјeno od onih koji su dočekali Aleksandra Vučića. Znate, nekad je teško da razumem da Izetbegović nije bio svaki korak te posete uz Aleksandra Vučića, on mu je bio domaćin, gde nestade, kako se to desilo, kako baš.  Kako si nestao u tom trenutku i gde si bio do kraja? Ceo svet je bio tu, mislim da je bio predsednik Vlade Turske, ako se ne varam, ministar spolјnih poslova, bivši predsednik SAD Klinton je bio tamo i ko zna koliko još važnih državnika. Meni je to jako teško da razumem, ja ne mogu da se otmem utisku da je u pitanju organizovan pokušaj ubistva predsednika Vučića. I to opterećuje naše odnose, bez obzira  što predsednik Vučić ne dozvolјava da to opterećuje naše odnose. Ali ja kažem kao ministar unutrašnjih poslova, ako vi imate napad na prvog čoveka Srbije i ništa niste rasvetlili oko toga, to opterećuje naše odnose, nešto nije u redu. Ili je vaša služba nesposobna pa nije u stanju to da uradi, ili neće to da uradi. Birajte. Izaberite koji je odgovor tačan od ova dva, ali nema trećeg", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, gostujući na televiziji Pink.