Aktuelno

Lokalizovan požar na Mokroj Gori

03.08.2021.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, u sadejstvu sa Helikopterskom jedinicom nakon dvodnevne borbe lokalizovali su danas u 18 časova požar koji je izbio u mestu Brezovica na Mokroj Gori, sprečili njegovo širenje i mogućnost da ugrozi okolna domaćinstva...

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, u sadejstvu sa Helikopterskom jedinicom nakon dvodnevne borbe lokalizovali su danas u 18 časova požar koji je izbio u mestu Brezovica na Mokroj Gori, sprečili njegovo širenje i mogućnost da ugrozi okolna domaćinstva.

„Za manje od dva dana hrabri vatrogasci-spasioci i pripadnici Helikopterske jedinice uspeli su da ogroman požar koji je zahvatio oko 150 hektara niskog rastinja i četinarske šume stave pod kontrolu, a potom i lokalizuju, uprkos nepovolјnim vremenskim uslovima, jakom vetru i nepristupačnom terenu“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar Vulin se zahvalio vatrogascima-spasiocima i pripadnicima Helikopterske jedinice, kao i pripadnicima Specijalizovane jedinice civilne zaštite i dobrovolјnim vatrogasnim društvima koji su se danonoćno borili sa vatrenom stihijom.

„Ponosan sam na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji su uvek spremni da zaštite tuđe živote, pa čak i da rizikuju svoje kako bi građani i njihova imovina bili bezbedni“, rekao je ministar Vulin.

Na dogašivanju požara na Mokroj Gori angažovana su  64 vatrogasca-spasioca sa 28 vozila, kao i 30 pripadnika dobrovolјno vatrogasnih društava.