Актуелно

Министар Дачић на промоцији полазника 42. класе ЦОПО поручио младим полицајцима да буду истрајни у борби против криминала

13.06.2024.
Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић присуствовао је у Палати Србија свечаној промоцији полазника 42. класе Центра за основну полицијску обуку којима је поручио да полицијски посао посвећено обављају како би оправдали поверење сваког грађанина Србије и пружили им максималну заштиту и подршку...

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић присуствовао је у Палати Србија свечаној промоцији полазника 42. класе Центра за основну полицијску обуку којима је поручио да полицијски посао посвећено обављају како би оправдали поверење сваког грађанина Србије и пружили им максималну заштиту и подршку.

Министар Дачић је нагласио да борба против свих облика криминала, очување безбедности грађана и њихове имовине, поретка и стабилности државе, захтевају континуирани рад и апсолутну посвећеност.

„Ви сте чувари мирног сна свих грађана Републике Србије и један од најјачих стубова безбедности наше земље“, рекао је министар и поручио младим полицајцима да полицијску униформу носе часно јер она за грађане значи сигурност и поверење.

„Када сте на страни правде и када сте у таквој позицији и могућности да штитите угрожене, онда знајте да сте сигурно на добром путу, јер током сваког вашег радног дана чините добро дело за свакога. А такве гестове и поступке наши грађани умеју врло добро да препознају, поштују и цене и да вам буду захвални током целог живота“, изјавио је министар Дачић и нагласио да на путу борбе против најтежих облика криминала, никада не смеју стати.

„Сваки преступник мора стати пред лице правде, било да је нарко-дилер, убица, разбојник или кријумчар и Министарство унутрашњих послова учиниће све што може да вам тај посао олакша и учини вас максимално безбедним приликом обављања сваког задатка“, рекао је министар Дачић који је на данашњој свечаној промоцији полазника 42. класе Центра за основну полицијску уручио награде тројици најуспешнијих.