Aktuelno

Ministar Vulin prisustvovao redovnoj padobranskoj obuci pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice

13.07.2022.
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas redovnoj padobranskoj obuci pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice u Lisičjem jarku. Ministar unutrašnjih poslova istakao je da će padobranci SAJ-a uskoro dobiti najsavremeniju padobransku opremu...

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas redovnoj padobranskoj obuci pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice u Lisičjem jarku.

Ministar unutrašnjih poslova istakao je da će padobranci SAJ-a uskoro dobiti najsavremeniju padobransku opremu.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlјa da razvija svoje najelitnije jedinice. Padobranci SAJ-a uskoro će dobiti najsavremeniju padobransku opremu pomoću koje će moći da na još efikasniji, ali i bezbedniji način izvode svoje skokove. U poslednjih godinu i po dana broj skokova padobranaca SAJ-a značajno je povećan u odnosu na 2018. ili 2019. godinu", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

„Zahvalan sam predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pomoći i podršci koju pruža Ministarstvu unutrašnjih poslova. Nastavićemo sa velikim ulaganjima u razvoj  naših elitnih jedinica i njenih pripadnika. Po kvalitetu i obučenosti naših pripadnika elitnih jedinica daleko smo ispred regiona i među prvima u Evropi. Učinićemo sve da Specijalna antiteroristička jedinica bude još opremlјenija, još snažnija i efikasnija i da njeni pripadnici imaju najbolјe uslove za izvršavanje zadataka, ali isto tako da prilikom izvršavanja zadataka budu još bezbedniji i zaštićeniji", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Padobranci Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova izveli su skokove sa kompletnom borbenom opremom i naoružanjem za borbena dejstva.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izveo je skok na visini od 3.500 metara.