Актуелно

Државни секретар Стевандић председавао састанком Тима за увођење Амбер Алерт система у Републици Србији

18.03.2023.
Државни секретар Министарства унутрашњих послова Данило Стевандић председавао је јуче другим састанком Тима за увођење Амбер Алерт система у Републици Србији...

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Данило Стевандић председавао је јуче другим састанком Тима за увођење Амбер Алерт система у Републици Србији.

Током састанка овог тима, који је оформљен по налогу министра Братислава Гашића, дефинисане су полазне основе за увођење овог система који има важну улогу у случајевима пријаве нестанка малолетног лица.

Систем Амбер Алерт, након процене полиције и тужилаштва, преко канала масовне комуникације одмах узбуни јавност и на тај начин знатно повећава могућност да у што краћем периоду нестало лице буде пронађено.

Министарство унутрашњих послова изражава велико задовољство изузетном сарадњом свих чланова Тима, њиховој преданости и напорима које улажу, како би овај систем што пре био успостављен у нашој земљи, што би значајно допринело већој безбедности деце, али и свих грађана Србије.