Aktuelno

Ministar Gašić: Policija će pojačati kontrolu na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu kako bi u potpunosti sprečila rad divlјih taksista

05.06.2023.
Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić istakao je danas da će policija pojačati kontrolu na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu kako bi u potpunosti sprečila rad divlјih taksista...

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić istakao je danas da će policija pojačati kontrolu na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu kako bi u potpunosti sprečila rad divlјih taksista.

Ministar je nakon razgovora sa predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, predstavnicima grada Beograda, rukovodstvom Aerodroma, pripadnicima granične policije, komunalne i drugih nadležnih institucija naglasio da akcija usmerena protiv divlјih taksista neće biti jednokratna i kratkog daha, već da će biti stalnog karaktera.

Naglasio je da su ministar Goran Vesić i on istrajni u sprovođenju ove akcije, koja je pokrenuta aprila ove godine i da neće odustati u nameri da se zavede red na beogradskom aerodromu.

„Nedopustivo je da nelegalni taksisti varaju naše građane, strance koji dolaze u našu zemlјu i remete rad taksi službi koje legalno posluju. Policija i druge nadležne službe staće im na put i ovaj problem rešiti“, kazao je ministar Gašić.

Strani turisti i investitori koji dolaze u našu zemlјu prvi utisak o nama i Srbiji, kako je rekao, steknu upravo na aerodromu, a divlјi taksisti svojim nelegalnim radom stvaraju lošu sliku o nama i štete ugledu naše prestonice.