Актуелно

Министар Гашић: Припадници МУП-а даноноћно раде на унапређењу рада како би се постигао већи степен безбедности свих грађана

04.06.2023.
Министар унутрашњих послова Братислав Гашић поручио је вечерас на Свечаној академији поводом Дана МУП-а и Дана полиције, да припадници Министарства унутрашњих послова даноноћно раде на унапређењу рада како би се постигао већи степен безбедности свих грађана од којих жели да чује да се осећају безбедно...

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић поручио је вечерас на Свечаној академији поводом Дана МУП-а и Дана полиције, да припадници Министарства унутрашњих послова даноноћно раде на унапређењу рада како би се постигао већи степен безбедности свих грађана од којих жели да чује да се осећају безбедно.

„Урадили смо много. Радимо много. И радићемо још више. Неуморни смо у намери и напорима да сваком грађанину, сваком детету, вратимо тај најважнији осећај – да јесу безбедни и да полиција 24 сата будно и одлучно чува све грађане наше лепе Србије. Трагедије које смо доживели пре тачно месец дана, у којима је животе изгубило 18 људи, у којима су породице изгубиле своје најмилије и највредније, а које су нас све дубоко потресле и сломиле нам срца због изгубљене младости, поставиле су пред целокупно друштво исти циљ – да учинимо све, да се овако нешто више никада не догоди. Зато данас, овде пред вама, пред свим грађанима Србије, поручујем да се нећемо зауставити док од сваког појединачног грађанина не чујемо - да, осећам се безбедно“, нагласио је министар Гашић.

Он је указао да се наша земља налази у периоду великих безбедносних изазова и претњи и да је овај период тежак за наш народ у јужној српској покрајини за које је важно да знају да је, како је рекао, њихова држава уз њих и да ће истрајати у напорима да им обезбеди сигурност и опстанак на вековним огњиштима.

„Поносан сам на висок степен посвећености, морала и слоге свих припадника Министарства унутрашњих послова, којима ме свакодневно уверавају у спремност да сутра, уколико затреба, делују као једно, непоколебљиви у одбрани државе и свог народа“, нагласио је министар Гашић и најавио за наредни период изградњу 11 објеката, као и завршетак радова који су у току на реконструкцији многих објеката.

Говорећи о опреми полиције, министар је рекао да Министарство унутрашњих послова, уз велику подршку председника Александра Вучића и Владе Републике Србије, опрема полицију по највишим европским стандардима, како би што ефикасније и професионалније одговорили на све захтевније безбедносне задатке модерног доба.

„Од вас, припадника Министарства унутрашњих послова, тражим да дате све од себе, да право лице полицајаца, оно на којем се види и брига и емпатија и одлучност да буду заштитници свог народа, оголите пред грађанима Србије. Да виде да је полицајац савезник нације, да је ту због њих, у служби својих грађана. Мера нашег успеха биће поверење грађана. Знам да можемо да се заједно са грађанима Србије ујединимо снажније него икад око заједничког циља, од којег нам зависи квалитет живота и будућност наше земље, а то је безбедност. Не смемо дозволити да појединци, који су нечасно поступали и огрешили се о морал и закон, укаљају слику целог министарства и умање углед полиције“, нагласио је министар.

Захвалио се припадницима МУП-а, који су, упркос тешким и ризичним задацима, провокацијама и изазовима, поступајући по закону, професионално и хумано, сачували част своје професије, као и част Министарства унутрашњих послова.

„Није време за славља. Али је увек време да гласно кажемо и да покажемо да је српска полиција спремна, опремљена, храбра и способна да заштити, сачува и обезбеди мир свим грађанима Републике Србије“, поручио је министар Гашић.

Свечаној академији присуствовали су председник Народне скупштине Владимир Орлић, потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, председник Покрајинске владе Игор Мировић, министри у Влади, представници безбедносних и правосудних институција, Српске православне цркве, као и Министарства унутрашњих послова.