Aktuelno

Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević apelovao je na sve vozače mopeda i motocikala da poštuju saobraćajne propise

13.04.2023.
Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević apelovao je danas na sve vozače mopeda i motocikala da poštuju saobraćajne propise i koriste zaštitnu opremu, jer na taj način čuvaju svoj život i život drugih učesnika u saobraćaju...

Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević apelovao je danas na sve vozače mopeda i motocikala da poštuju saobraćajne propise i koriste zaštitnu opremu, jer na taj način čuvaju svoj život i život drugih učesnika u saobraćaju.

Načelnik Lakićević, koji je na poligonu u sklopu tržnog centra „Karaburma“ prisustvovao događaju kojim je najavlјen početak moto sezone, istakao je da i drugi učesnici u saobraćaju treba da povećaju opreznost i obrate posebnu pažnju na vozače motocikala i mopeda.

„Najteže nezgode sa učešćem vozača dvotočkaša događaju se usled neprilagođene brzine i neustupanja prvenstva prolaza, a oko polovine nezgoda sa učešćem dvotočkaša izazivaju upravo vozači ovih vozila“, upozorio je Lakićević i dodao da je tokom prošle godine otkriveno oko 10.000 prekršaja koje su učinili vozači motocikala i mopeda.

Načelnik Uprave saobraćajne policije ukazao je da u ovim saobraćajnim nezgodama uglavnom stradaju osobe mlađe od 30 godina, te da su u poslednje dve godine troje poginulih bili maloletnici.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u prethodnom periodu, kako je istakao, ulagalo je maksimalne napore kako bi stanje bezbednosti vozača motocikala i mopeda bilo što povolјnije.

Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović pridružio se apelu načelnika Lakićevića i ukazao da je praksa pokazala da početak sezone  najveći rizik za dvotočkaše.

Prema njegovim rečima, 2022. godine 63 osobe koje su vozile dvotočkaše su stradale.

Događaj je organizovala Agencija za bezbednost saobraćaja, u saradnji sa Upravom saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova i Auto-moto savezom Srbije.