Актуелно

Министар Вулин: Фудбал да буде породичан спорт, а стадиони без заштитних ограда

05.07.2022.
Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин одржао је данас састанак са начелницима Министарства унутрашњих послова, Безбедносно-информативне агенције и вишим јавним тужиоцем Ненадом Стефановићем поводом почетка домаћег првенства у фудбалу Суперлиге Србије...

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин одржао је данас састанак са начелницима Министарства унутрашњих послова, Безбедносно-информативне агенције и вишим јавним тужиоцем Ненадом Стефановићем поводом почетка домаћег првенства у фудбалу Суперлиге Србије.

Министар унутрашњих послова Србије истакао је да фудбал мора да постане породичан спорт, а стадиони без ограда и баријера.

„Хоћу да фудбал буде породичан спорт, а стадиони без заштитних ограда. Нећемо дозволити да фракције унутар навијачких група, услед својих међусобних сукоба, угрожавају наше грађане и нарушавају јавни ред и мир. Нећемо дозволити да се нарко-дилери крију иза навијачких група и клубова, нема више колективне одговорности, сваки појединац ће да одгвара за своје поступке. Kо год буде покушао да на стадионима и утакмицама врши насиље, дилује дрогу или да нарушава јавни ред и мир биће кажњен и процесуиран у складу са законом", поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

„Надлежне управе и јединице Министарства унутрашњих послова, Безбедносно-информативна агенција и надлежна тужилаштва одговорним и координисаним радом осигураће висок ниво безбедности на спортским приредбама", поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Министар унутрашњих послова истакао је да ће се уочи утакмица вршити и превентивни  контрадиверзиони прегледи и да се неће дозволити да лажне дојаве о бомбама кваре наше спортске догађаје.